Ο Αίολος Μακεδονίας σταθερά στην Πρώτη Θέση στα Σωματεία της Θεσσαλονίκης

Τις προκλήσεις των καιρών οι άνθρωποι και οι κοινωνίες πρέπει να τις αντιμετωπίζουν θετικά. Όταν οι συνθήκες το ευνοούν αλλά και οι καταστάσεις το επιτρέπουν η δημιουργία κάτι νέου και κάτι διαφορετικού γίνεται πράξη. Οι αθλητικές κοινωνίες δεν εξαιρούνται από το παραπάνω.

Το 2003 λοιπόν, δυο αθλητικά σωματεία η Γυμναστική Ένωση Πτολεμαΐδας και η Γυμναστική Ένωση Θεσ/νίκης με κοινή πετυχημένη πορεία και συνεργασία 10 ετών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τον ΑΙΟΛΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΠΘ (Γυμναστική Ένωση Πτολεμαΐδας Θεσ/νίκης), ένα σωματείο που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με τον Κλασικό Αθλητισμό.

Επικεφαλής στην προσπάθεια αυτή τέθηκαν οι αείμνηστοι παράγοντες Περικλής Χονδροματίδης και Νικόλαος Κοτσίδης μαζί με τον Κώστα Μανώλα και τους προπονητές Παύλο Σισμανίδη, Κων/νο Κοτσίδη και Κων/νο Κοροσίδη.

Το νέο εγχείρημα πέτυχε και ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ήταν το 3ο Σωματείο στην Πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ το 2004

Το 2006 ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα Συλλόγων στο ΚΟΤΜΠΟΥΣ της Γερμανίας κατακτώντας την 6η θέση!

Στην διάρκεια των 14 ετών που πέρασαν γυμνάστηκαν στο Σωματείο μας πάνω από 2500 παιδιά.

Πολλές οι αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών αυτά τα χρόνια με συμμετοχές σε

  • Ολυμπιακούς Αγώνες (Στέλλα Παπαδοπούλου, Γιαννούλα Καφετζή)
  • Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Κοροσίδου Ηλιάνα, Χατζηπαναγιωτίδου Μαρία, Κοκκινίδου Σμαρώ, Νικολακούδης Στέργιος, Γαβριηλίδης Νίκος, Παπαδοπούλου Ελευθερία, Άννα Μωυσιάδου)
  • Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες καθώς και Ευρωπαϊκά κύπελλα Εθνικών ομάδων.

Συνολικά 35 αθλητές εκπροσώπησαν την Εθνική μας ομάδα και ο αριθμός των αθλητών με πανελλήνιες διακρίσεις ανέρχεται στους 150!

Τα τελευταία  χρόνια ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση  του πίνακα αξιολόγησης των Σωματείων της Θεσ/νίκης και παραμένει στα 10 καλυτέρα Σωματεία της Ελλάδος επι συνόλου 338 και πλέον Σωματείων. Σήμερα, το αθλητικό δυναμικό του ΑΙΟΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ανέρχεται σε 250 περίπου παιδιά-αθλητές όλων των κατηγοριών.