Ακαδημίες Στίβου σε Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα

Τα οφέλη του στίβου στο παιδί

Ο στίβος αποτελεί το σημαντικότερο άθλημα, δίνοντας βάσεις στα παιδιά. Ανεξάρτητα με το τι άθλημα θα ακολουθήσει το παιδί στο μέλλον, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσει με τον στίβο σε μικρή ηλικία (παιδιά δημοτικού), γιατί ο στίβος αποτελεί βάση για όλα τα αγωνίσματα. Μέσα από την ομάδα, το παιδί κοινωνικοποιείται δημιουργώντας φιλίες, ενώ παράλληλα υιοθετεί αρχές και μαθαίνει να λειτουργεί υπό κανόνες, πράγματα τα οποία θα το βοηθήσουν όχι μονό στο αθλητικό κομμάτι της ζωής του, αλλά στους υπόλοιπους.

Ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, όπου όλα αυτά γίνονται μέσα από παιχνίδια , τα παιδιά διασκεδάζουν και έχουν περισσότερη διάθεση μετά να ασχοληθούν με τις υποχρεώσεις του σχολείου τους. Άλλωστε, μετά από την υγεία και τη σωστή ανάπτυξή του παιδιού (σωματικά, αλλά και ψυχικά) , βασικός στόχος σε αυτές τις ηλικίες αποτελεί η εκπαίδευση. Τόσο στις ακαδημίες στίβου στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Πτολεμαΐδα, οι προπονητές μας έχουν κοινούς στόχους.

Ο ρόλος ενός υγειούς καθ’ όλα αθλητικού Σωματείου είναι η ανάπτυξη και διάδοση του Κλασικού Αθλητισμού, δίνοντας τη δυνατότητα να γνωρίσουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται το στίβο, τα οποία θα συμμετέχουν στις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις αποκομίζοντας οφέλη.

Ο στόχος μας στον Αίολο Μακεδονίας

Πρωταρχικός μας στόχος στον Αίολο Μακεδονίας είναι η καλή σωματική αλλά και ψυχική υγεία των παιδιών. Τηρώντας την αρχή της πολυπλευρικότητας, τα παιδιά δέχονται κάθε είδους κινητικά ερεθίσματα μέσα από τα διάφορα αγωνίσματα του στίβου (δρόμοι , άλματα , ρίψεις) και βελτιώνονται σε όλους τους τομείς , χτίζοντας γερές αθλητικές βάσεις που θα τα βοηθήσουν σε οποιοδήποτε άθλημα και αν βρεθούν στο μέλλον.

Το σημαντικότερο για εμάς είναι τα παιδιά να βάλουν τον  αθλητισμό στη ζωή τους, ενώ το κομμάτι των επιδόσεων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Κάθε παιδί κάνει αυτό που μπορεί και βελτιώνεται με τους δικούς του ρυθμούς.

Σίγουρα όμως, ο σύλλογός μας δίνει τις δυνατότητες και σε εκείνο το ποσοστό των παιδιών που θα δείξουν κάποιες ‘παραπάνω’ ικανότητες, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πτολεμαΐδα. Λαμβάνοντας την κατάλληλη προπονητική καθοδήγηση, τα παιδιά με ταλέντο μπορούν να ακολουθήσουν τον αγωνιστικό δρόμο ή ακόμα παραπέρα τον δρόμο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, εκπροσωπώντας ενδεχομένως την πατρίδα μας σε αγώνες εκτός συνόρων.

Θεωρούμε εξίσου σημαντικό το να περνάει καλά το παιδί , γι αυτό και πάντα συνιστούμε στους γονείς , το παιδί τους να δοκιμάσει πολλά αθλήματα και να παραμείνει σε όποιο από αυτά αισθάνεται καλύτερα το ίδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση τις πρώτες προπονήσεις για τα καινούρια παιδιά. Με αυτό τον τρόπο το παιδί το ίδιο , αλλά και οι γονείς μπορούν να πάρουν μια πρώτη εμπειρία από το άθλημα , την ομάδα  και τους προπονητές πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εγγραφή.