Τα οφέλη του στίβου για το παιδί

Ανεξάρτητα με το τι άθλημα θα ακολουθήσει το παιδί στο μέλλον, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ‘περάσει’ από το στίβο σε μικρή ηλικία (παιδιά δημοτικού)  και αυτό γιατί ο στίβος αποτελεί ΒΑΣΗ για ΌΛΑ τα αγωνίσματα. Το παιδί μαθαίνει τις βασικότερες δεξιότητες , όπως είναι το τρέξιμο , τα άλματα , οι ρίψεις. Μέσα από τα πολλά αγωνίσματα ανακαλύπτει και βελτιώνει όλες τις φυσικές του ικανότητες, μαθαίνοντας να τις αξιοποιεί στο μέγιστο, σταδιακά μέσα από την εκμάθηση των τεχνικών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε χώρες που καλλιεργούν τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο τα παιδιά ξεκινούν με στίβο και αργότερα καθοδηγούνται στο καταλληλότερο για αυτά άθλημα.

Μέσα από την ομάδα, το παιδί κοινωνικοποιείται δημιουργώντας φιλίες, ενώ παράλληλα υιοθετεί αρχές και μαθαίνει να λειτουργεί υπό κανόνες, πράγματα τα οποία θα το βοηθήσουν όχι μονό στο αθλητικό κομμάτι της ζωής του , αλλά στους υπόλοιπους τομείς.

Κάθε του επιτυχία είναι τόνωση του ηθικού του , της αυτοπεποίθησης και γενικότερα της ψυχολογίας του, ενώ οι ‘αποτυχίες’ γίνονται κινητήρια δύναμη για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, όπου όλα αυτά γίνονται μέσα από παιχνίδια , τα παιδιά διασκεδάζουν και έχουν περισσότερη διάθεση μετά να ασχοληθούν με τις υποχρεώσεις του σχολείου τους. Άλλωστε, μετά από την υγεία και τη σωστή ανάπτυξή του παιδιού (σωματικά, αλλά και ψυχικά) , βασικός στόχος σε αυτές τις ηλικίες αποτελεί η εκπαίδευση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχέση με το οικονομικό κομμάτι, οι συνδρομές στις ακαδημίες στίβου είναι αρκετά φθηνότερες σε σχέση με αυτές των άλλων αθλημάτων.