Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές

Εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές

Οι υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών , αφού περάσουν τις Υγειονομικές Εξετάσεις και τις Ψυχομετρικές Δοκιμασίες,  εξετάζονται σε μια σειρά από αγωνίσματα:

  • Δρόμος 1000μ.
  • Δρόμος 100μ.
  • Άλμα εις Μήκος
  • Άλμα εις Ύψος
  • Σφαιροβολία
  • Κολύμβηση 50μ. (μόνο για τη ΣΝΔ, ΣΙ / ΙΠΤ, ΣΜΥΝ )

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αγοριών και κοριτσιών ούτε στα αγωνίσματα , αλλά ούτε και στα όρια αυτών.

Επίσης , οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν τα όρια σε όλα τα αγωνίσματα για να κριθούν κατάλληλοι , ανεξάρτητα από τον γραπτό τους βαθμό στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η σωστή προετοιμασία τους για τα αγωνίσματα είναι απαραίτητη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υποψήφιοι γράφουν υψηλούς βαθμούς στις γραπτές εξετάσεις και τελικά απέτυχαν να μπουν στη σχολή που ήθελαν, επειδή άφησαν τη προετοιμασία τους για τα αγωνίσματα τελευταία στιγμή, λόγω φόρτου εργασίας μέσα στη χρονιά.

Ποιοι Είμαστε

Ο Αίολος Μακεδονίας αποτελεί τη Νο. 1 ομάδα στίβου στη Θεσσαλονίκη (βάσει επίσημης κατάταξης της ομοσπονδίας), μια θέση που διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Διαθέτοντας τις κατάλληλες υποδομές και προπονητές με εμπειρία σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού, αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές.

Μέσα από ολιγάριθμα τμήματα, φροντίζουμε για την κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων για την ένταξή τους στις στρατιωτικές σχολές, πετυχαίνοντας τα επιθυμητά όρια.

Όρια αγωνισμάτων για Στρατιωτικές Σχολές

Ακολουθούν τα όρια στα αγωνίσματα των στρατιωτικών σχολών.

Όρια για Στρατιωτικές Σχολές

Στον Αίολο Μακεδονίας σεβόμαστε τον πολύτιμο χρόνο των μαθητών για αυτό και προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα πρώτο τεστ αξιολόγησης επιδόσεων στους υποψήφιους. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε υποψήφιος είναι σε θέση να εντοπίσει τις διάφορες αδυναμίες του στα αγωνίσματα και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στη διαδικασία της προετοιμασίας. Έπειτα, η συνεχής παρακολούθηση των επιδόσεων μέσα στη χρονιά με τεστ, μας επιτρέπει να εστιάζουμε περισσότερο στα αδύναμα σημεία του κάθε υποψήφιου, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των ορίων σε όλα τα αγωνίσματα, χωρίς να δαπανάται άδικα ο χρόνος των μαθητών.

Επικοινωνήστε μαζί μας Ο Αίολος Μακεδονίας Η σημασία της προετοιμασίας